Lille - alles over Lille!  

alles over Lille bezienswaardigheden musea pleinen, straten & wijken kerken en geloofsgebouwen groen in Lille zien & doen in de omgeving van Lille  

Lille winkelstad weer, klimaat & beste reisperiode eten en drinken evenementen Lille met kinderenvervoer in en naar Lillepraktische infolinks  

 
Lille winkelstad

Lille is een erg leuke stad om te winkelen. De diversiteit aan winkels is er groot. Vrijwel alle grotere winkelketens en merken van Frankrijk zijn er vertegenwoordigd. Er is een groot aantal exclusieve winkels te vinden van de topmerken voor wie het wil en kan betalen. Daarnaast is een keur aan leuke zelfstandige winkeltjes met ook weer een enorme diversiteit in stijlen en producten. Ook is er een flink aantal winkelcentra en grote warenhuizen zoals Printemps. Van Vintage tot Vuitton en van Hennes tot haute couture, in Lille kom je het allemaal tegen.

Voor de lekkerbekken zijn er een groot aantal markten te vinden met heerlijke lokale producten en vele specialiteitenwinkeltjes. Wie wil gaan winkelen doet dat het beste op dinsdag tot en met zaterdag. Op maandag zijn een aantal winkels gesloten. Op slechts 5 zondagen na zijn ook alle winkels op zondag dicht. Alleen de 3 weekenden voor Kerst en de start van de winter- en zomersolden hebben een koopzondag. De meeste winkels zijn elke dag geopend van 10.00u tot 19.00u.

Rue de Gambetta en Solférino
Deze twee straten worden als de winkelstraten van de wijk Wazemmes gezien. Echt veel bijzondere leuke winkels vind je er niet. Het is toch meer een verzameling buurtwinkels bij elkaar. Voor wie echter al vaker in Lille is geweest is het wel een leuke afwisseling op de geijkte paden. Ben je op zoek naar een nieuwe bruids- of baljurk dan zit je hier zeker goed. We kwamen er onderweg enkele tegen.

Meer informatie
Wil je meer informatie over Lille? Bezoek dan één van de volgende sites:

Lille informatie
Lille informatie
Lille voor beginners

 

Euralille
Euralille is het hypermoderne winkelcentrum tussen het Gare de L’Europe en Gare de Flandres. Dit enorme winkelcentrum alleen al is genoeg om je een dag bezig te houden als je wilt. Met meer dan 120 winkels van veel bekende ketens is het niet erg bijzonder, maar wel bijzonder groot en compleet. Uiteraard zijn er ook de nodige eettentjes te vinden waar je bij kunt komen van al het geld uitgeven. Bovendien is het lekker dichtbij de trein zodat je niet te ver hoeft te sjouwen met al je aankopen. Helemaal onderin is ook nog een grote supermarkt gevestigd, mocht je de aankopen van de dag willen aanvullen met wat boodschappen uit de Franse supermarkt.

Marche de la Vieille Bourse
Tweedehands boeken, platen en posters vind je in de Oude Beurs. Op de plaats waar vroeger al volop werd gehandeld en gewisseld is nu een permanente uitstalling van allerlei tweedehands boeken en platen. Ook worden er oude ansichten, kranten, kaarten en posters verkocht. Uiteraard allemaal in het Frans. Heel af en toe zit er een verdwaald Engels of Duits boek tussen. Enige kennis van het Frans is dus handig.

Marche du Concert
Marche du concert vindt iedere zaterdag plaats op de Place du Concert naast het oude theater (vlakbij het museum van de schone kunsten). Voor wie van lekker eten houdt is deze markt een feestje. Overal waar je loopt komen de heerlijkste geuren je tegemoet. Heerlijke kazen, verse vis, worsten, prachtige groentes, vers brood en nog veel meer mooie verse producten zijn hier elke zaterdag te verkrijgen. Een flink aantal boeren uit de regio verkoopt eigen gemaakte kaas, honing of cider. De markt nodigt uit zelf eens flink inkopen te doen en ’s avonds een heerlijk maal klaar te maken.

Rue des Bouchers
In tegenstelling tot wat je van de naam verwacht zijn hier geen slagers. Wel galeries, kunstwinkels en enkele antiekzaken. Dit alles afgewisseld met enkele leuke kroegjes en platenwinkels.

 

Rue de la Monnaie
Wie graag de leuke kleine boetiekjes opzoekt met kleine hebbedingetjes of bijzondere mode gaat richting de Rue de la Monnaie. Het gebied tussen deze straat en de Rue Esquermoise kent vele leuke kleine winkeltjes met veelal bijzondere producten. Er is een speciaalzaak voor Scandinavische lekkernijen, een bijzondere banketbakker, maar ook veel leuke modewinkels met bijzondere schoenen, kleding en sieraden die je in Nederland niet zo snel aantreft. Wie echt geld wil uitgeven gaat naar de Rue de la grande Chaussée met onder andere merken als Louis Vuitton.

Wat verder achter de kathedraal Notre Dame de la Treille kom je ook de meer alternatieve stripzaakjes en vintagekledingwinkels tegen. Nadeel van al deze straatjes is dat de auto’s er nog gewoon doorheen mogen rijden. Dat zorgt soms voor grote drukte op de smalle stoepen waardoor het lijkt dat het erg druk is in de stad.

Rue de Béthune
Het grote autovrije winkelgebied bevindt zich rondom de Rue de Bethune. Hier zijn alle grote ketens te vinden en ook enkele grote warenhuizen zoals bijvoorbeeld FNAC. Het is in deze straat zeker op zaterdag altijd erg druk. Als je wilt shoppen voor de kleintjes is de Rue de Paris aan te raden. Op enkele meters vind je hier een aantal kinderkleding- en schoenenwinkels. Daarnaast is er een erg leuke winkel met snuisterijen speciaal voor de kinderkamer, een positiekledingwinkel en een enorme speelgoed zaak. De Passage des Tanneurs is een winkelcentrum in dit stukje. Ook hier zijn weer een flink aantal zaken te vinden zoals de galarie Lafayette.

Marché de Wazemmes
Deze overdekte markt ligt in de wijk Wazemmes. Binnen wordt dagelijks vers brood, vis en groentes verkocht. Op de dinsdag, donderdag en zondagmorgen is er voor de deur ook een grote markt te vinden waar niet alleen verse etenswaren worden verkocht, maar ook bloemen, cd’s, tassen en andere producten. Dit is één van de drukst bezochte markten van Noord-Frankrijk.

 

© Mediajam i.s.m. Silver Media - deze site gebruikt cookies - stuur een e-mail