Lille - alles over Lille!  

alles over Lille bezienswaardigheden musea pleinen, straten & wijken kerken en geloofsgebouwen groen in Lille zien & doen in de omgeving van Lille  

Lille winkelstad weer, klimaat & beste reisperiode eten en drinken evenementen Lille met kinderenvervoer in en naar Lillepraktische infolinks  

 
Eten en drinken in Lille

Lille is een echte Bourgondisch Vlaamse stad en kan dus niet zonder lekker eten en drinken. Daarnaast is een groot gedeelte van de stad nog student en dat betekent eigenlijk bijna automatisch dat je goed op stap kunt in de stad. Er zijn dan ook bijzonder veel uitgaansgelegenheden te vinden in de stad. Van discotheek tot brasserie, er is voor ieder wat wils. Door de vele studenten is het ook doordeweeks gezellig druk in de stad.

Wat betreft eten vind je uiteraard voornamelijk de Franse keuken terug in Lille, maar ook wereldkeukens zoals Japans, Chinees, Thai, Grieks en Italiaans zijn ruim vertegenwoordigd in de stad. De laatste jaren ontstaat er ook een trend naar meer milieubewuste keukens. Zo is er een restaurant speciaal gericht op bijzondere stukken vlees en kan je op diverse plaatsen volledig vegetarisch of biologisch eten.

Ook in de stad zelf zijn er voor de thuiskoks bijzondere specialiteitenzaakjes te vinden met speciale gerookte zalmen, Italiaanse worst of speciale wijn. Voor het meer terug naar de basis eten is de markt op zaterdag op de Place du Concert een aanrader. Alleen al voor de gegrilde kipjes zou je hier naartoe rijden. Ook hier zijn echt heerlijke lokale producten te verkrijgen.

Meer informatie
Wil je meer informatie over Lille? Bezoek dan één van de volgende sites:

Lille informatie
Lille informatie
Lille voor beginners

 

Rue de Gand
De Rue de Gand is één van de uitgaansstraten van Lille. Hier vind je discotheken, ijssalons, cocktailbars en sterrenrestaurants bij elkaar. In de straat oplopend tot de oude stadspoort zijn verschillende tentjes in verschillende prijsklassen te vinden. Op de Porte de Gand zelf zit een sterrenrestaurant, maar voor wie wat minder wil spenderen zijn er tal van leuke, goedkopere restaurantjes in de straat. Wil je na het eten nog wat drinken dan kan dat in één van de kroegen of de discotheek. Er zijn hier genoeg tentjes voor een compleet avondje uit.

l’Huîtrière
Dit restaurant is eigenlijk een toeristische attractie op zich. Het heeft een erg mooie gevel in art deco stijl. Binnenin zijn een traiteur en restaurant te vinden. Je kunt er verse kreeft, oesters en nog veel meer lekkers uit de zee kopen. Voor liefhebbers van zeevruchten een aanrader om te gaan eten. Aangezien het restaurant en de winkel één zijn zit je niet heel erg gezellig. Er is dan weer wel voldoende levendigheid en van alles te zien in de winkel.

Place Rihour
Rondom de Place de Rihour zitten veel restaurants. Veelal een beetje van het type brasserie. Het is hier tot diep in de nacht nog druk en gezellig met kletsende Fransen. Veel bruine kroegen zoals in België of pubs als in Engeland vind je hier in Lille niet echt, maar dit soort zaken des te meer. Het lijkt wel alsof de Fransen het liefst de hele dag aan tafel zitten met glas wijn of bier. Dat laatste wordt hier in Lille opvallend veel gedronken. Er zijn maar weinig Franse steden waar speciale bieren zo veel en zo prominent op de kaart staan. Rondom de place de Rihour kan je dus de hele dag terecht voor warme maaltijden, maar ook voor crêpes, ijs en wafels.

Place du Theatre en de Grand Place
Wie in het centrum een terrasje wil pakken kan prima op de Place du Theatre en de Grand Place terecht. Het overgrote deel van de cafés hier zijn weer brasserieën waar je ook een hapje kunt eten. In de wintermaanden hebben veel van deze terrassen verwarming, zodat je er ook beperkt buiten kunt zitten. Er is op deze plekken altijd wel wat te doen en genoeg volk om vanachter je glas bier heerlijk te bekijken.

 

Lokale specialiteiten
Aan de lokale specialiteiten zijn de Vlaamse roots van Lille goed af te lezen. Bij een blik op de kaart van een typisch Lilles restaurant komt Vlaanderen je tegemoet. Typisch voor Lille zijn de waterzooi en stoofvleesgerechten. De laatste wordt, geheel op Vlaamse wijze, in bier gestoofd.

Hoewel Frankrijk bekend staat om zijn wijnen moet je in Lille absoluut bier proeven. Lille en de omgeving kennen verschillende bieren en lekkere jeneversoorten.

Wil je voor een schappelijke prijs iets uit de regio mee naar huis nemen, loop dan even binnen bij de Carrefour in Euralille. Deze heeft een speciale afdeling voor regionale producten. Hier vind je onder andere “ potje vleesch’ en Ch’ti bier.

Rue aux Ognions
Deze straat is gelegen in het oudst bewaarde gebleven stukje van Lille. De kleine keienstraatjes en schuine huisjes brengen je snel in de sfeer van lang geleden.

Op het pleintje zelf zijn wat kleine restaurants. Je zit hier erg gezellig, maar zult niet snel een plekje bemachtigen. Indien je hier wilt eten is het slim vooraf te reserveren.

Place Gilleson
Rondom de kathedraal Notre Dame de La Treille zijn ook diverse eettentjes te vinden. Dit is een leuk, oud stukje Lille met gezellige restaurants. Je vindt er veelal wat hippere en eenvoudigere zaakjes met een prima prijs-kwaliteitverhouding.

Rue Solférino
Deze straat is één van de uitgaansstraten van Lille. Er is een flink aantal gezellige kroegen te vinden waar het ook doordeweeks gezellig is. In deze straat vind je ook de discotheek l’ Entrepot. Omdat Lille een studentenstad is wordt in deze straat menig feestje gevierd. Ook op doordeweekse dagen, maar vooral op donderdagavond.

 

© Mediajam i.s.m. Silver Media - deze site gebruikt cookies - stuur een e-mail